Питання про колекторів.

Lanet

New member
Підкажіть, будь ласка, якщо пресують колектори через проданий кредит МФО, смс, дзвінки, листи на пошту мені і контактним особам. Вчора був дзвінок матері, її телефону ніде не було вказано, вона відмовилася з ними спілкуватися. Це вони тепер усій родині будуть наярювати? Я так розумію не мають права? Шкода не записали розмови. Як діяти правильно?

Danila

New member
У мене теж питання . Колектори та МФО дзвонять усім моїм знайомим, де взагалі вони беруть їх номери?Чи вони мають якісь бази ? у когось було таке?

Drojina

New member
У мене теж питання . Колектори та МФО дзвонять усім моїм знайомим, де взагалі вони беруть їх номери?Чи вони мають якісь бази ? у когось було таке?
Вони можуть знаходити ці дані через ваші соціальні мережі, а якщо ви оформляли позику через мобільний додаток МФО, ви самостійно могли надати доступ до ваших контактів. Є навіть такі унікальні, які можуть дізнаватися контакти ваших родичів через друзів, сусідів, співробітників на роботі, вигадуючи різні історії. Також є платні бази. Варіантів у них багато. І це, до речі, незаконно. Якщо є докази, пишіть скаргу.

BezDeneg

New member
Якщо не збиралися віддавати кредит, то потрібно було і контакти з номерами ліві вказувати. Тепер можу тільки порадити не відповідати на незнайомі номери або зовсім змінити тимчасово номер. І так, якщо дзвонили саме з фінки оператори, то їхні розмови повинні бути у них записані, якщо буде скарга, вони зобов'язані записи надати. Пишіть скаргу👌

lawyer.zvilnymo.official

Адвокат Форуму
Команда форуму
Доброго дня. В Україні діє Закон №1349-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту споживачів при врегулюванні простроченої заборгованості» Він регулює роботу колекторських компаній і встановлює вимоги до поведінки колекторів у процесі стягнення боргів. З метою захисту Ваших рідних від неправомірної діяльності колекторських компаній пропонуємо звернутись до наших юристів за телефоном або записатись на консультацію на нашому сайті: Банкрутство фізичних осіб в Україні | ЮК "Звільнимо"

Угорі