Слухай, ти дуже вчасно підняла цю тему, бо надмірна гігієна - це прямий шлях до алергій та слабкого імунітету. Насправді ми живемо у світі, де навколо нас і всередині мільярди мікроорганізмів, і більшість із них нам життєво необхідні. Ці маленькі
бактерії допомагають нам перетравлювати їжу, виробляють вітаміни та навіть захищають від небезпечних вірусів. Якщо ти все вимиваєш хлоркою, ти нищиш свій природний захисний бар'єр на шкірі та в кишківнику. Я раніше теж боялася кожної пилинки, а потім зрозуміла, що організму потрібен контакт із зовнішнім світом для "тренування". Спробуй замінити антисептики на звичайне мило і не панікуй, якщо дитина щось підніме з підлоги. Для здоров'я дуже корисно їсти ферментовані продукти, наприклад, квашену капусту чи йогурти, де багато корисних штамів. Вони заселяють наш організм і роблять нас витривалішими до хвороб. Почитай статтю, там дуже круто пояснюється роль цих мікроскопічних друзів у нашому житті. Тепер я просто мию руки перед їжею і не морочуся з дезінфекцією кожного кутка в квартирі.